2010. július 12., hétfő

Babysitter

Mivel Balázs is talált magának munkát, (végre felhagyott az építő iparral smile, egy közeli cégnél raktárosi pozíciót tölt be) gondolkodnunk kellett egy babysitteres segítségen. Találtam is a helyi újságban két telefon számot és megismerkedtünk velük.
Első jelentkező már a telefonban is nagyon olyan szeleburdinak tűnt a 48 kora ellenére, de úgy voltam vele, hogy bizti csak nagyon izgul.....
Másnapra megbeszéltünk egy találkát Annamarival, aki el is jött hozzánk! Első blinkre nagyon szimpatikusnak tűnt. Korát meghazudtoló ruciban hatalmas dekoltázzsal, iszonyat sok tetkóval (amiket próbált leplezni) iszonyat sok fülbevalóval lehuppant a fotelba és csokival kedveskedett Lilinek aki annyira megijedt a látványtól és a látványhoz párosuló hangtól, hogy még a csokit sem merte elvenni. Igazából semmi baj nem volt Ancsával, mert a látszat ellenére egy tényleg nagyon szimpi hölgy aki elárulta, hogy kész állat farmja van otthon a mosómedvétől a beszélő papagájon át és, hogy ez ne legyen elég azt is elárulta van egy nagy motorja.... ami elsőre kicsit furin hangzik egy 48 éves szájából. Végeredményben megbeszéltük a Balázzsal, hogy rock nagyi nem is volt olyan szörnyű és a látogatás végére a Lilike is talán kezdett feloldódni.

Vasárnap jött hozzánk a másik jelentkező Rita, aki 19 éves és óvónőképzőbe jelentkezett.
Mikor kinyitottam az ajtót egy nagyon magas lány állt előttem aki nagyon félve de határozottan fogott velem kezet és kb. 5 perc múlva az én visszahúzódó kislányommal rajzolt és rajzolt és a Lili mindig kérte Ritát, hogy mit rajzoljanak és hova. Rita annyira nagy átéléssel teljesítette Lili minden kívánságát, hogy csak néztünk a Balázzsal, hogy nagyon hamar megtalálták a közös hangot. Felajánlotta a lány, hogy ha kell Ő bizony még gitárt is hoz és gitározni fog a Lilinek ha nincs ellenünkre.
Mondanom sem kell nem csak Lilit vette le a lábáról hanem természetesen minket is mert Rita biztos sokat foglalkozna Lilivel. Kicsit visszavetett az a tény, hogy a leányzó kicsit sokat kért volna óránként, de azóta már sikerült kialkudnunk egy reálisabb árat.
Egy dolog miatt fáj a szívem nagyon, hogy Rita csak a nyáron tud nekünk besegíteni Lili vigyázásában, mert szeptembertől megkezdődik neki a suli.

Sajna kénytelenek vagyunk segítséget kérni, mert nagyszülő legközelebb csak 140 km-re található, és mivel én sokat dolgozom Balázs van többnyire a Lilivel és látom már rajta, hogy sokszor már sok neki Lili újabb dilije vagy hisztije.
Szóval a választásunk most Ritára esett.

Nincsenek megjegyzések: